Lednice
Lednice je zpravidla prvním spotřebičem, který do domácnosti pořizujeme. Nad její koupí přemýšlíme při stěhování nebo rekonstrukci. Prvním, nejpodstatnějším kritériem při výběru lednice je její velikost. Na jednu osobu by měla mít chladnička 50 až 70 l a dalších 20 l v mrazničce. Vypočítejte si tedy objem podle toho, jak velkou máte rodinu a kolik máte v kuchyni prostoru. Musíte vybírat i podle toho, jak bude v kuchyni chladnička umístěná. Myslete i na směr otvírání dvířek a zdali potřebujete vestavnou lednici. Lednice zabudovaná v kuchyňské lince je praktická, elegantní, méně tak vyčnívá a ušetří vám prostor v kuchyni. Existuje totiž více typu lednic, například americké, french door nebo s mrazákem dole. Rozdíl je však v pořizovací ceně, nejlevnější lednice jsou samozřejmě volně stojící. Musíte opět myslet na vás rozpočet.
Standardem je dnes jen jeden kompresor, a to s jedním nebo dvěma okruhy. Invertorový kompresor je moderní, tichý, má delší životnost, menší spotřebu energie (až 30 %). Na rozdíl od klasického kompresoru se nikdy nevypne, ale plynule přepne na jiný provozní systém s menším počtem otáček. Dvouokruhový systém umožňuje nezávisle na sobě nastavení teploty v chladicí i mrazicí části. Důležitou veličinou je též mrazicí výkon, který udává, kolik kg čerstvých potravin je vaše mraznička schopná zamrazit během 24 hodin. Určitě se nezapomeňte podívat na energetický štítek. Na něm najdete praktické informace, které vám usnadní výběr nového výrobku. Takový štítek musí mít každý elektrospotřebič prodávaný v Evropské Unii. Čím „zelenější“ jsou hodnoty, tím lépe.